Toată lumea a auzit măcar o dată în viață despre alcalinitate, dar nu toți cunosc însemnătatea acestui cuvânt, fapt pentru care astăzi vom povesti pe scurt despre ce înseamnă alcalinitate și care este importanța sa în viața noastră.

Alcalinitatea vizează nivelul pH-ului apei și al alimentelor pe care le consumam, acestea trebuind să aibă pH-ul mai mare de 7 (sub 7 discutăm de aciditate, peste 7 avem mediul alcalin sau bazic).

Mai exact, alcalinitatea este sănătatea ce trebuie să se regăsească în fiecare celulă care ne compune. Opusul acestui termen este aciditatea care înseamnă boală și care ne înconjoară la cote alarmante.

Pentru a avea un tonus bun și o stare de sănătate excelentă este imperios necesar ca virușii să nu pătrundă în organismul nostru, fapt pentru care trebuie știut că într-un mediu preponderent alcalin virușii, bacteriile și ciupercile nu pot supraviețui. Mai mult decât atât, într-un corp bine alcalinizat este imposibil să apară celula canceroasă care face tot mai multe victime de toate vârstele. Acestea sunt concluzii ale unor mari oameni de știință care au analizat importanța alcalinității organismului. Printre cei mai cunoscuți îl precizăm pe Dr. Otto Heinrich Warburg,  câștigător al Premiul Nobel pentru Medicină, care susține faptul că într-un mediu alcalin nu se poate instala cancerul. 

Majoritatea alimentelor pe care oamenii le consumă conțin proteină animală, lactate, zahăr, alcool, băuturi carbogazoase, dar și o mulțime de alimente procesate. Alături de stres și de aerul poluat, alimentația este principala sursă de aciditate din organism. Ceea ce mulți nu știu este că acest tip de alimentație crează în corp depuneri acide care pot rămâne ani de zile în organism și pot determina apariția unor boli cronice.

Pentru a schimba acest obicei trebuie să consumăm apă alcalină Kangen și să introducem în mesele zilnice alimente alcaline precum fructe și legume crude.

Apa este un element esențial vieții noastre. Apa alcalină Kangen, realizată de ionizatoarele japoneze Enagic, este implicată într-o serie de procese, precum eliminarea rezidurilor, buna funcționare a sistemului digestiv, neutralizare, asigurarea nivelului optim de fluide, implicit al unui nivel corespunzător de hidratare.

Nutriționistul american Robert Young a studiat ani buni aciditatea sângelui, considerând-o, alături de alți specialiști din domeniu, principala cauză a bolilor din epoca modernă. Acesta susține că „nivelul pH-ului din toate materiile fluide ale organismului nostru afectează fiecare celulă din corp. Întregul proces metabolic depinde de alcalinitatea mediului. Aciditatea crescută cronică corodează țesuturile organismului, iar dacă nu este ținută sub control întrerupe activitatea și funcționarea celulelor, de la bătăile inimii până la circuitul neuronal cerebral. Cu alte cuvinte, aciditatea afectează însăși viața. Ea se află la baza tuturor bolilor și îmbolnăvirilor”.

Schimbă-ți apa, schimbă-ți viața!