Nivelul crescut al colesterolului din sange este un semn ca celulele organismului au dezvoltat un mecanism prin care lupta contra fortei osmotice care extrage apa din celule prin membranele celulare. Totodata, sangele fiind prea concentrat,  nu poate elibera o cantitate suficienta de apa care sa patrunda din membranele celulare in celule, astfel incat functionarea celulelor sa se desfasoare corespunzator.

Colesterolul, atunci cand ajunge in porii membranei celulare face ca peretele celular sa devina impermeabil trecerii apei pentru a impiedica pierderea a si mai multa apa din interiorul lor. In situatia in care colesterolul este fabricat excesiv de catre organism apare situatia depozitarii acestuia in membranele celulelor, acest procedeu fiind o modalitate naturala prin care celulele vii se protejeaza impotriva deshidratarii.

Excesul de colesterol inseamna deshidratare! Productia de colesterol pe membrana celulara este parte a sistemului de supravietuire a celulei. Apa este cea care devine un adeziv protector al membranei celulare. In lipsa apei, colesterolul creste pentru a putea asigura protetia necesara.

Este imperios necesar a bem apa alcalina Kangen inainte de masa, pentru a sprijini digestia. Astfel, alimentele se vor amesteca in stomac cu apa si se va realiza procesarea mancarii si rezultatul sa fie trimis mai departe la ficat.

La ficat, celulele specializate vor procesa materialul digerat in intestine, iar apoi trimit sangele reaprovizionat in partea dreapta a inimii.

Ficatul foloseste si mai multa apa pentru procesarea alimentelor. Sangele din partea dreapta a inimii, care a primit ceva componente “grase” prin sistemul limfatic este pompat acum in plamani pentru oxigenare si schimbul de gaze dizolvate in sange. Prin respiratie, sangele pierde apa din nou din volumul lui.

Acum, acest sange deja concentrat din plamani trece in partea stanga a inimii si este pompat in circulatia arteriala. Primele celule care iau contact cu acest sange puternic concentrat din punct de vedere osmotic sunt cele care captusesc vasele de sange mai mari, capilarele inimii si ale creierului.

Unde arterele se intrepatrund, celulele deja deteriorate prin deshidratare vor trebui sa faca fata presiunii sangelui care continua sa pompeze. Asadar, celulele fie se autoprotejeaza, fie sunt distruse iremediabil. Vine insa un moment in care creierul incepe sa primeasca semnale ale lipsei apei din organism si apare, asadar, senzatia de sete in timpul mesei.

Este tarziu deoarece deja au avut loc pagube la nivelul celulelor care captusesc vasele de sange. Iar medicii, cand apare aceasta deshidratare resimtita ca indigestie administreaza antiacide. Complet gresit, deoarece corpul are nevoie de apa, un antihistaminic natural.

Acesta este un motiv din pricina caruia, in general, problemele de sanatate nu sunt vindecate, ci sunt doar tratate pe tot parcursul vietii!

Deshidratarea este cauza care produce multe boli (de obicei, se considera ca boala de inima incepe odata cu depunerea de placi de colesterol in arterele inimii), de aceea este imperios necesar sa acordam atentie maxima aportului zilnic de apa alcalina Kangen, care produce o activitate enzimatică adecvata, astfel incat alimentele pot fi digerate, inclusiv colesterolul din ele.