Apa alcalină Kangen este cheia către un stil de viață sănătos. Corpul uman este alcătuit din aproximativ 70% apă, iar pentru o bună funcționare a acestuia este necesară o hidratare adecvată.

Apa este considerată cea mai bună băutură fiind lipsită calorii și de reacții adverse. Mai mult decât atât, aceasta este fluidul care întreține viața fiecărei celule vii din organismul uman, este cea care ne ajută să ne menținem sănătoși, să slăbim, dar și să avem un tonus puternic, atât fizic, cât și psihic.

Așadar, hidratarea este esențială pentru sănătatea corpului uman deoarece fiecare celulă din care suntem alcătuiți are nevoie de apă, apa fiind vitală pentru funcțiile de bază ale organismului. De asemenea, ajută la reglarea temperaturii corpului, a tensiunii arteriale, la buna funcționare a celulei nervoase și mai ales la realizarea digestiei.

De asemenea, hidratarea are un rol foarte important pentru buna funcționare a creierului. Este alcătuit din 75% apă, ceea ce înseamnă că dacă suntem bine hidratați, atunci neuronii sunt alimentați cu nitriți, sângele este oxigenat, iar creierul este apt să funcționeze în parametrii normali. În momentul în care corpul nu este bine hidratat, atunci apare deshidratarea ușoară în proporție de 1-2% din greutatea corporală fapt care poate afecta capacitatea de concentrare.

Când discutăm de sănătatea inimii, trebuie să ținem cont că are nevoie de apă pentru a fi fericită, iar menținerea unui volum adecvat al fluidelor este esențială pentru reglarea tensiunii arteriale.

Din punct de vedere al digestiei, apa contribuie la acest proces și este un bun laxativ. Din lipsă de lichide organismul absoarbe apa „disponibilă” și lasă colonul uscat care duce la încetinirea procesului digestiv, deshidratare cronică și chiar constipație.

La nivel celular apa ajută ca oxigenul să pătrundă, să elimine deșeurile metabolice și astfel să contribuie la detoxifierea organismului. O apă curată și sănătoasă, cum este apa alcalină Kangen transportă în anumite zone ale corpului, precum ficat și rinichi substanțele nocive din organism și asigură eliminarea acestora.

Pentru ca rinichii să rămână sănătoși și să nu conțină depuneri de nisip au nevoie de acest element esențial. Nivelul redus de apă din corp face ca rinichii să „lucreze în gol”, să fie suprasolicitați pentru a putea elimina compușii toxici din organism. Consecința lipsei apei este eliminarea unei cantități mai mici de urină, cantitate care este foarte concentrată, închisă la culoare și care conține mai ales reziduuri. Apa alcalină Kangen produsă de ionizatoarele japoneze Enagic ajută la diluarea sărurilor și mineralelor din urină care, în caz contrar, pot lua forma unor cristale solide cunoscute sub numele de „pietre la rinichi”.

Concluzia pe care o putem trasa este una clară și anume aceea că hidratarea organismului este mai mult decât esențială pentru sănătatea și frumusețea corpului nostru.

Schimbă-ți apa, schimbă-ți viața!